Продукти:
180 г бисквити по ваш избор
500 г течен шоколад
500 г обикновено крема сирене
100 г масло
около 40 г натрошени орехи, лешници или други ядки – по желание
Приготвяне:
В кухненски робот смелете добре бисквитите, след което ги изсипете в купа. Прибавете към тях маслото, което трябва да е разтопено, но да не е вряло. Разбъркайте добре. Намаслете тава, в която ще сглобите десерта, застелете хартия за печене и изсипете бисквитената смес. С помощта на лъжица притиснете хубаво сместа за да стане равномерна. Сложете в хладилник за 30 минути. Отделно разбийте крема сиренето с течния шоколад до получаването на гладък крем. По желание добавете натрошени ядки и разбъркайте с шпатула. Покрийте бисквитения блат с вкусния крем и поставете в хладилник за няколко часа. Украсете според желанията ви.