IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Гръцка мусака без месо

Вегетарианско ястие от гръцката кухня

Рецептата Dnes: Гръцка мусака без месо

Снимка: istock

Продукти:

3 патладжана
2 супени лъжици брашно
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
1 чушка, почистена и нарязана
3 домата, нарязани
За заливката:
250 мл кисело мляко
2 супени лъжици брашно
200 г настъргано сирене
Сол и черен пипер на вкус
¼ чаена лъжица индийско орехче
1 връзка босилек, ситно нарязан
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 200 градуса. Нарежете патладжаните на колелца. Поръсете ги със сол и изчакайте да пуснат горчивия сок. Изплакнете под течаща вода. Подсушете с хартия. 
 
Оваляйте колелцата патладжан в брашното. Загрейте зехтина в тиган и запържете патладжана за 1-2 минути от всяка страна. Добавете лука, чесъна и чушката. Гответе няколко минути. Добавете доматите и гответе, докато омекнат. Добавете сол и пипер. 
 
В малък съд на средна температура на котлона смесете млякото с две супени лъжици брашно. Разбъркайте добре, докато се сгъсти. Добавете сиренето и разбърквайте, докато се стопи. Подредете патладжаните с останалите продукти в тава. Залейте със заливката. Поръсете с босилек. Печете за около 30-40 минути или до готовност.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата