Продукти:
- 500 г спанак
- 1 стрък праз, ситно нарязан
- 1 глава червен лук, нарязан
- 1 тиквичка, нарязана
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 големи яйца
- 250 г сирене или кашкавал по избор
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Кипнете вода в голяма тенджера. Сварете спанака за 2 минути да омекне. Отцедете го. В друг съд загрейте зехтина на средна към висока температура. В него задушете праза, лука и тиквичката. Разбърквайте, докато омекнат или за 4-5 минути.
Разбийте яйцата в отделна купа. Добавете ги към тигана с тиквичките и праза. Разбъркайте. Добавете спанака и подправките. Разбъркайте отново. Добавете и настърганото сирене.
Прехвърлете всичко в подготвената тава за печене. Печете до златисто или докато сместа стане изцяло суха без течен център. Оставете да изстине почти изцяло преди да сервирате.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg