Продукти:
500 г сладък картоф
125 г масло, размекнато
200 г захар
125 мл прясно мляко
2 яйца
½ чаена лъжица индийско орехче
½ чаена лъжица канела
1 чаена лъжица ванилия течна
Тесто за пай (готово)
Приготвяне:
Ако предпочитате можете да приготвите тестото за пай и сами. Можете да използвате и готово.
Сварете картофа за 40-50 минути, докато омекне. Залейте го със студена вода, за да отстраните по-лесно ципата. Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете тестото във форма за пай, предварително намазана с мазнина и леко набрашнена, за да не залепва.
Намачкайте картофа в купа. Смесете го с размекнатото масло и разбъркайте добре. добавете захарта, млякото, яйцата, подправките. Разбийте с миксер до получаване на гладка смес. Нанесете сместа върху тестото.
Печете за около 1 час или до суха клечка. Паят трябва да прилича на суфле, но без течен център. Сервирайте го изцяло изстинал. Може да се сервира и охладен.