IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Бананов кекс с глазура

Пухкав сладкиш с фантастичен топинг

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

125 г масло, разтопено
300 г захар
2 яйца
250 мл заквасена сметана
1 чаена лъжица ванилия, течна
250 г брашно
1 чаена лъжица сода
¼ чаена лъжица сол
225 г намачкани банани
За глазурата:
200 г крема сирене
4 супени лъжици масло, разтопено
125 г пудра захар
½ чаена лъжица течна ванилия
 
Приготвяне:
 
За кекса: 
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина. В голяма купа разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Добавете яйцата едно по едно и разбийте. Добавете сметаната и ванилията. Разбийте. Смесете брашното, содата и солта. Пресейте ги и ги добавете към останалата смес. Разбийте с миксер. Накрая добавете намачканите банани и отново разбийте. Разпръснете сместа в подготвената форма, като я разпределите равномерно. Печете за 25 минути или до суха клечка в загрятата фурна. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно преди да поставите глазурата. 
 
За приготвяне на глазурата: 
 
В купа разбийте крема сиренето и маслото до пухкава смес. Добавете ванилията, както и пудра захарта, но поетапно. След всяко добавяне разбивайте с миксера. След като е добре разбита, поставете глазурата в хладилник за 1 час. Намажете сладкиша с глазурата и охладете за още един час преди сервиране.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
 
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата