IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Разядка с лук и чесън

Френска кухня

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

4 глави жълт лук
щипка сол
2-3 с.л. олио
1 стрита скилидка чесън
1 супена лъжица сос Уорчестър
2 стръка прясна мащерка – по желание
2 чаши кисело мляко
2-3 с.л. майонеза
черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В добре загрят тиган сложете ситно нарязания лук с олиото и щипка сол. Гответе лука на умерен огън докато се карамелизира. Ако започне да загаря може да добавите малко бяло вино или вода. Щом лукът е готов добавете стрития чесън, соса Уорчестър и наситнената мащерка. Разбъркайте и отделете от огъня, за да изстине лукът. В купа сложете киселото мляко, майонезата и лука. Всичко се разбърква добре. Може да добавите малко черен пипер. Ако ще сервирате с чипс, може и да не добавяте сол.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата