IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Паста пачери с наденица и чесън

Италианска кухня

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

1/2 килограм сурова италианска наденица или свинска, каквато намерите в магазина, може и пикантна
230/250 г паста пачери
430 г доматен сос от консерва
1 сладка червена чушка нарязана на кубчета
3 скилидки стрит чесън
½ чаена лъжичка сушен босилек
½ ч.ч. течна сметана за готвене
сол, черен пипер на вкус
 
Приготвяне:
 
В дълбок тиган сложете месото от наденицата като с нож премахнете червото. Гответе докато каймата стане златиста. Ако има твърде много мазнина я премахнете. Добавете доматения сос, нарязаната чушка, босилека и чесъна. Оставете да покъкри малко време, намалете огъня и добавете течната сметана. Сварете пастата, но нека остане ал денте, отцедете я и я добавете в тигана при останалите съставки. Овкусете със сол и черен пипер и леко засилете котлона. Гответе още няколко минути и сервирайте. По желание може да поръсите с настърган пармезан или сирене пекорино.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата