Продукти:
1/2 килограм сурова италианска наденица или свинска, каквато намерите в магазина, може и пикантна
230/250 г паста пачери
430 г доматен сос от консерва
1 сладка червена чушка нарязана на кубчета
3 скилидки стрит чесън
½ чаена лъжичка сушен босилек
½ ч.ч. течна сметана за готвене
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
В дълбок тиган сложете месото от наденицата като с нож премахнете червото. Гответе докато каймата стане златиста. Ако има твърде много мазнина я премахнете. Добавете доматения сос, нарязаната чушка, босилека и чесъна. Оставете да покъкри малко време, намалете огъня и добавете течната сметана. Сварете пастата, но нека остане ал денте, отцедете я и я добавете в тигана при останалите съставки. Овкусете със сол и черен пипер и леко засилете котлона. Гответе още няколко минути и сервирайте. По желание може да поръсите с настърган пармезан или сирене пекорино.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.