Продукти:
За пълнежа:
100 г настърган кокос
60 г пудра захар
16 бадема
100 г рикота
За обвивката:
70 г начупен бял шоколад
3 супени лъжици течна сладкарска сметана (висок процент)
50 г настърган кокос или колкото е нужно за овалване
Приготвяне:
За приготвяне на пълнежа:
В купа смесете кокоса, захарта, рикотата. Омесете гладко тесто. Разделете го на 16 порции. Оформете всяка порция в топче. Притиснете по един бадем във всяко топче точно в центъра. Охладете топките в хладилник за 20 минути.
За приготвяне на обвивката:
Поставете шоколада в съд за разтапяне на водна баня. Разбърквайте. Докато се топи, добавете сметаната. Разбърквайте, докато не останат никакви бучки. Свалете от котлона. С помощта на клечка за зъби или шишче, потопете всеки бонбон в шоколадовата смес така, че да покрие навсякъде. Поръсете обилно с кокос или оваляйте трюфелите. Сложете трюфелите в хладилник, докато изстинат напълно и шоколадът се втвърди.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.