IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Шоколадов крем брюле с маскарпоне и ванилия

Мек и нежен вкус, който гали небцето

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

250 г маскарпоне
1 чаена лъжица ванилия
100 г млечен шоколад
50 мл течна сметана, високомаслена
200 г пресни малини
75 г захар
 
Приготвяне:
 
Разбийте маскарпонето с ванилията до получаване на гладка смес. Начупете половината от шоколада и го добавете към сместа. Разтопете останалия шоколад на водна баня. Разпределете част от сместа в 4 малки купички за брюле. Разпределете и част от малините върху всяка порция. Върху малините излейте разтопения шоколад така, че да стигне поравно за всички купички. Отгоре завършете с остатъка от сместа с маскарпонето. Поръсете със захарта.
 
Приберете в хладилник за няколко часа. Преди сервиране използвайте горелка, с помощта на която да обгорите захарта, докато се разтопи и карамелизира. Охладете за още 30 минути, преди да поднесете.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата