Продукти:
250 г маскарпоне
1 чаена лъжица ванилия
100 г млечен шоколад
50 мл течна сметана, високомаслена
200 г пресни малини
75 г захар
Приготвяне:
Разбийте маскарпонето с ванилията до получаване на гладка смес. Начупете половината от шоколада и го добавете към сместа. Разтопете останалия шоколад на водна баня. Разпределете част от сместа в 4 малки купички за брюле. Разпределете и част от малините върху всяка порция. Върху малините излейте разтопения шоколад така, че да стигне поравно за всички купички. Отгоре завършете с остатъка от сместа с маскарпонето. Поръсете със захарта.
Приберете в хладилник за няколко часа. Преди сервиране използвайте горелка, с помощта на която да обгорите захарта, докато се разтопи и карамелизира. Охладете за още 30 минути, преди да поднесете.