IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Баница с тиква и шоколад

Един нестандартен тиквеник

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

400 г готови кори за баница
1,5/2 кг тиква – почистена
1 пакетче канела
250 г натрошени орехи
250 г шоколад
200/250 г захар
разтопено масло или олио за намазване на корите
 
Приготвяне:
 
Тиквата се настъргва на едро ренде и ако е по-сочна леко се изстисква с ръце. Слага се в купа и към нея се прибавят ядките, канелата, захарта и нарязаният или настърган шоколад. Всичко се разбърква добре. Вземете една кора, леко я намазнете с маслото/олиото и сложете върху нея друга, която също леко намазнете. По дължината на кората разпределете от плънката и навийте. Подреждайте навитите кори с плънката в тава, която сте намазнили предварително с олио или масло. Тиквеникът се напръсква финално с разтопено масло/олио и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути или докато хване хубава златиста коричка. След като изстине може да го поръсите с пудра захар.

Още вкусни рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата