Продукти:
200 г бисквити
70 г разтопено кокосово масло
За крема:
250 г рикота
70 г кафява захар
1 голямо яйце
150 г крема сирене
100 г натурално гъсто кисело мляко
150 г черен шоколад – разтопен
Приготвяне:
Бисквитите се смилат много добре или се начукват. Слагат се в купа и към тях се добавя кокосовото масло. Разбъркайте и изсипете в подходяща форма. Хубаво разпределете тестото, притискайки го с пръсти. В купа разбийте с помощта на миксер рикотата, крема сиренето, млякото, захарта и яйцето. Добавете и разтопения шоколад, който обаче не бива да е твърде топъл. Разбъркайте добре и изсипете крема върху бисквитеното тесто. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути. След като чийзкейкът изстине може да го украсите както ви харесва.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.