Продукти:
1,5 кг свинско бонфиле
1 чаена лъжица чесън на гранули
Сол и черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
125 мл сухо бяло вино
275 г тиква цигулка на кубчета
1 голяма глава лук, нарязан
125 мл ябълково пюре
1 супена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица соев сос
110 г тъмна кафява захар
½ чаена лъжица канела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Овкусете свинското бонфиле с чесъна, солта и пипера. Втрийте добре. Загрейте зехтина в голям тиган на средна към висока температура. Запечатайте до златисто месото в тигана от всички страни за около 10 минути общо. Свалете от огъня и оставете настрана. Излейте виното в тигана, за да деглазира остатъците от месото и соковете му. Разбърквайте, докато се карамелизира.
Добавете лука и тиквата в тава за печене. Поставете върху тях месото. В купа смесете ябълковото пюре, горчицата, соевия сос, захарта и канелата. Залейте месото с тях. Втрийте, за да се разнесе навсякъде. Увийте добре с фолио. Печете за около един час. Оставете месото да почине около 10 минути преди сервиране. По желание може да замените тиквата със сладки картофи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.