Продукти:
275 г пилешко месо, сварено и нарязано
100 г броколи, нарязани
1 чушка, нарязана
1 скилидка чесън, пресован
110 г настърган чедър
8 с.л. майонеза
2 ч.л. сушен копър
¼ ч.л. сол
2 с.л. филиран бадем
4 с.л. лук, нарязан
500 г бутертесто
1 белтък, разбит
Приготвяне:
Загрейте фурната на 190 градуса. В голяма купа смесете пилешкото, броколите, чушката, чесъна, чедъра, майонезата, копъра, солта, бадемите, лука. Разбъркайте. Единият лист бутертесто поставете на дъното на намазнена тава за печене. Сложете плънката върху тестото. Завийте с другия лист тесто. Притиснете ръбовете с пръсти, за да се затвори. Намажете с разбития белтък.
Можете да нарежете втория лист тесто на ленти около 2-3 см и да ги подредите отгоре върху плънката, за да се получи интересна шарка от тестото при печене. Печете за около 30 минути или до златисто.