Продукти:
350 г какаови бисквити, може и амарети или други хубави
350 г маскарпоне
300 мл течна сметана за разбиване
120 г пудра захар
6 чаши сварено и охладено кафе
50 мл коняк
горчиво какао на прах
Приготвяне:
Разбийте сметаната до пухкавост. Отделно в купа се разбиват също с миксер захарта с маскарпонето, като те отново трябва да станат пухкави. След това към тях се прибавя сметаната и след още 1-2 минути разбиване, кремът е готов. Кафето и конякът се комбинират. Намажете леко дъното на подходяща форма за десерт с крема. Направете един ред от бисквити, които сте потопили добре в кафето. След това намажете с крем. Така редувайте, докато съставките свършат, като накрая завършете с крем. За финал поръсете с помощта на цедка от натуралното какао. Сложете тирамисуто в хладилник за поне 3 часа, за да стегне.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.