IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Коледна елха от бутертесто с шоколад

Идея за празничен десерт за Коледа

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

2 бр. охладено бутер тесто
течен шоколад за намазване
1 разбито яйце
 
Приготвяне:
 
От картон изрежете звезди с различни размери, като внимавайте в размера им да има последователност, за да бъде дървото стабилно. Поставете картончетата върху тестото и внимателно изрежете с нож. Ако разполагате с форми звездички за сладки в различни размери, може да ползвате и тях. Готовите звезди се поставят в тава върху хартия за печене и се набождат на няколко места леко с вилица. След това се намазват с разбито яйце и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 минути. След като изстинат, изберете подходяща чиния.
 
Сложете на дъното ѝ малко течен шоколад и поставете първата звезда, която трябва и да е най-голяма. Намажете я внимателно с шоколад и поставете втората. Намажете и нея с шоколад, сложете следващата звезда. Така се подрежда дървото от звездите, като между тях се намазва течен шоколад. На последната също се слага от шоколада, но върха с най-малката звезда може да закрепите и с помощта на клечка за зъби, ако искате звездата да стои изправена. За финал поръсете с пудра захар, украсете със сметана, пръчици, както ви харесва.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата