Продукти:
4 тиквички, нарязани на половини по дължина
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязан
2 скилидки чесън, пресован
100 г гъби, нарязани
1 чаена лъжица кориандър, ситно нарязан
1 и 1,2 чаени лъжици кимион
400 г нахут от консерва, отцеден и изплакнат
Сокът от ½ лимон
1 връзка магданоз или на вкус, ситно нарязан
Сол и черен пипер на вкус
150 г настъргана моцарела
Няколко чери домата
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. Издълбайте тиквичките. Нарежете вътрешността им на ситно. Поставете издълбаните тиквички в тавата.
Загрейте мазнината в тиган на средна температура. Сотирайте лука за 5 минути. Добавете чесъна и гответе още 2 минути с разбъркване. Добавете сърцевината на тиквичките, нарязаните гъби и разбърквайте за 5 минути. Добавете кориандъра, кимиона, нахута, лимоновия сок, солта и пипера. Разбъркайте много добре. Напълнете сместа в подготвените тиквички.
Печете в загрятата фурна за около 40 минути или докато тиквичките омекнат. Поръсете с настърганата моцарела и печете още 10 минути. Гарнирайте с чери доматите и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.