Продукти:
500 г шоколад
175 г бял шоколад
50 г масло
350 г пудра захар
250 мл ликьор айриш крийм
350 г счукани ядки
За глазурата:
175 г черен шоколад
100 г бял шоколад
4 супени лъжици ликьор айриш крийм
2 супени лъжици масло
Приготвяне:
Намажете с малко масло правоъгълна форма за печене. На водна баня разтопете 500 г шоколад, 175 г бял шоколад и 50 г масло, докато се смесят напълно. Разбърквайте постоянно.
Добавете 350 г пудра захар към тях и 250 мл от ликьора. Разбърквайте до получаване на много гладка кремообразна смес. Добавете и ядките. Излейте сместа в подготвената форма. Тръснете тавата в плота, за да накарате сместа да полепне плътно към дъното и да не останат мехурчета.
На водна баня разтопете останалите шоколади, като разбърквате постоянно. Свалете от котлона. С вилица начупете останалото масло. Добавете го към сместа заедно с останалия ликьор. Разбърквайте, докато се смесят напълно. Разпръснете глазурата върху фъджа. Охладете за минимум два часа в хладилник. Нарежете на квадратчета и сервирайте.