Продукти:
- 1 чаша кашу
- 1 чаша бадеми
- ½ чаша тиквени семки
- ½ чаша слънчогледови семки
- 1 чаша сушени кокосови флейки
- ½ чаша разтопено кокосово масло
- 1 чаша подсладител по избор (стевия, еритритол, ксилитол)
- 1 белтък
- ¼ чаена лъжица сол
Приготвяне:
Загрейте фурната на 90 градуса. Смесете ядките, кокосовите флейки, разтопеното кокосово масло, подсладителя, белтъка и солта. Разбъркайте добре, докато всичко се смеси. По желание можете да счукате ядките предварително, за да са на по-дребно.
Разпръснете гранолата в покрита с хартия правоъгълна тава за печене. Печете за около 40 минути в загрятата фурна. Извадете от фурната и оставете за 15 минути да изстине добре. Начупете, нарежете гранолата – както пожелаете.