IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Паста със спанак и италиански бекон

Вкусът на Италия

Снимка: istock

Снимка: istock

 Продукти:

  • 150 г спанак, накъсан на едро
  • 1 пакет паста по избор
  • ½ чаша олио или зехтин от буркана със сушените домати
  • ½ чаша лук, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • ¼ чаена лъжица червен пипер
  • ¼ чаена лъжица сол
  • ¼ чаена лъжица черен пипер
  • 1 чаша пилешки бульон
  • ½ чаша заквасена сметана
  • ¼ чаша пармезан, настърган
  • 1 супена лъжица масло
  • Няколко резена панчета или бекон
Приготвяне:
 
Кипнете подсолена вода. В нея сварете пастата и отцедете след 8 до 10 минути. Поставете голям гевгир на мивката. В него сложете спанака. Залейте спанака с горещата вода от спагетите, за да не я похабявате. С нейна помощ ще омекотите спанака. Загрейте олиото в дълбок тиган на средна температура. В него запържете лука и доматите. Разбърквайте постоянно, докато омекнат или около 3 минути. Добавете чесъна, подправките и разбърквайте за 1 минута. Усилете котлона на висока температура и добавете бульона.
 
След като заври намалете котлона и оставете да къкри, докато се редуцира наполовина. Добавете заквасената сметана, пармезана и маслото. Разбъркайте, докато се разтопят и смесят, и се получи кремообразен сос. Добавете пастата в тигана. Добавете и спанака. Разбъркайте. Разпределете пастата в чинии и гарнирайте с резени панчета.

Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата