Продукти:
- 2 големи картофа
- 3 супени лъжици зехтин
- ½ чаена лъжица червен пипер
- ½ чаена лъжица чеснов прах
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете картофите на много тънки слайсове с помощта на ренде или кухненски робот. Може и да не ги белите, ако са с тънка кора. Поставете ги върху кухненска хартия. Натиснете леко, за да се уверите, че ще попие цялата влага от тях. Постелете хартия за печене в тава. Загрейте фурната на 220 градуса.
Сложете резенчетата картофи в купа. Поръсете ги със зехтин. Овкусете с подправките. Разбъркайте ги много внимателно с ръце, за да не ги нараните. След това подредете резенчетата върху хартията в тавата. Важно е да не ги натрупвате едни върху други, за да се запекат и да станат хрупкави. Печете в загрята фурна за около 25 минути или до златиста коричка.