Продукти:
- 1/3 чаша брашно
- ¼ чаена лъжица лют червен пипер
- 300 г пилешко филе без кост (може и обезкостен бут)
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици сок от лайм
- 2 супени лъжици мед
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1 чаена лъжица сос Уорчестър
Приготвяне:
Смесете брашното с червения лют пипер. Разбъркайте добре. Сложете пилешкото в сместа и оваляйте много добре, докато полепне навсякъде. Разтопете маслото в голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавете пилешкото и пържете до златисто или около 4 до 6 минути от всяка страна.
Смесете отделно сока от лайм, меда, кафявата захар и соса уорчестър в купа. Залейте с получения сос пилето в тигана. Продължете да готвите, докато соковете се избистрят и сосът се сгъсти. Ще отнеме около 3 до 5 минути. Сервирайте с гарнитура по избор.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.