Продукти:
- 1 чаша брашно
- 1 и ½ чаши захар
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- ½ чаена лъжица сол
- 6 супени лъжици студено масло
- ¼ чаена лъжица вряща вода
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- ¼ чаша студена вода
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 4 чаши пресни къпини
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Покрийте тава с алуминиево фолио. В голяма купа смесете брашното, половин чаша захар, бакпулвера и солта. Разбъркайте с телена бъркалка. Нарежете маслото на кубчета и добавете към сместа. Трябва да се получат едри груби трохи. Добавете ¼ чаша гореща вода и разбърквайте, докато сместа се намокри добре.
В отделна купа разтворете нишестето в студената вода. Разбъркайте добре. Добавете 1 чаша захар, лимоновия сок и къпините. Разбъркайте. Прехвърлете в дълбок тиган и оставете да заври, като разбърквате често. Добавете сухите съставки в тигана лъжица по лъжица, като разбърквате. Прехвърлете тестото в подготвената тава. Печете в загрятата фурна за около 25-30 минути или до златистокафяво.