Продукти:
- 500 г кайма (може и от сурова наденица)
- 12 яйца
- ½ чаша ситно нарязан лук
- ½ чаша нарязани чушки
- ½ чаена лъжица сол
- ¼ чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаена лъжица чесън на гранули
- ½ чаша настърган кашкавал
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете 12 форми за мъфини с мазнина.
Загрейте голям тиган на средна към висока температура. Изстискайте каймата от надениците в тигана. Запържете до златисто или за около 10 минути. Отцедете от мазнината. Разбийте яйцата в купа. Добавете лука, чушката, солта, пипера, чесъна. Добавете каймата и настъргания кашкавал. Разбъркайте добре сместа и я разпределете във формите за мъфини.
Печете до златисто или за около 30 минути. Извадете от фурната и изчакайте да изстинат малко, преди да ги извадите от формите. Възможно е да спаднат леко след като изстинат.