Продукти:
- Олио за пържене
- 6 големи яйца
- 600 г кайма (може и от сурова наденица)
- 1 чаена лъжица горчица
- 1 щипка индийско орехче
- 1 щипка лют червен пипер
- 1 чаша галета
- ½ чаша брашно
- 2 разбити яйца за овалване
Приготвяне:
Сварете яйцата. След това ги охладете със студена вода, за да спрете процеса на готвене. Обелете ги внимателно и оставете настрана.
Смесете каймата, горчицата, подправките и омесете. Оформете 6 броя топки. Всяка топка поставете върху найлоново фолио и притиснете добре, така че да стане плоска и по-широка. В центъра сложете по едно яйце. Увийте каймата около яйцето, така че да го обгърне плътно.
Оваляйте всяка топка в брашно, след това в разбитите яйца и накрая в галетата. Пържете до златиста коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.