Продукти:
- 300 г малини
- 2 супени лъжици захар
- 2 супени лъжици портокалов ликьор
- 1 и ¾ чаши сладкарска сметана
- 170 г бял шоколад, начупен
Приготвяне:
Смелете малините (може и да са замразени) в блендер до гладка смес. Прецедете сместа в малка купа и оставете настрана. Добавете захарта и ликьора. Разбъркайте много добре, докато захарта се разтвори. Може да използвате телена бъркалка.
В тенджера на ниска температура затоплете ¼ чаша от сметаната заедно с начупения бял шоколад. Разбърквайте постоянно, докато шоколадът се разтопи напълно и сместа стане гладка. Оставете сместа да изстине до хладка. Добавете към нея 1 супена лъжица от малиновия сос, за да се оцвети. Разбъркайте. Прехвърлете в голяма купа.
В друга купа разбийте останалата сметана с миксер, докато се получат връхчета. Добавете я към сместа с шоколада и разбъркайте с въртеливи движения в една посока, за да не спихне сметаната.
Разпределете муса в малки съдове. Залейте със соса от малини и поднесете. Кремът може да се използва и за пълнеж за торти и сладкиши.