Продукти:
- 2 чаши киноа, сварена
- ½ чаша зехтин
- 3 малки сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 глава червен лук, ситно нарязан
- 600 г къдраво зеле (кейл), накъсано
- 150 г сварен нахут
- Песто за овкусяване
Приготвяне:
Сварете киноата и я отцедете. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера на средна към висока температура. Добавете сладките картофи, една чаена лъжица сол и ½ чаена лъжица черен пипер. Гответе, докато картофите омекнат или около 8 до 10 минути.
Добавете лука, разбъркайте. Похлупете с капак да се задуши за още около 5-6 минути. Добавете толкова къдраво зеле, колкото да запълни тенджерата. След като омекне и слегне, добавете останалото количество. Сервирайте зеленчуците заедно с киноата и сварения нахут. Гарнирайте с песто.