IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Крем супа с карфиол и кашу

Лека, вкусна и ароматна

Снимка: istock

Снимка: istock

Продукти:

  • 4 чаши карфиол на розички
  • 2 чаени лъжици къри на прах
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 чаша лук, ситно нарязан
  • 2 чаши зеленчуков бульон, разтворен
  • 1 чаша мляко от кашу
  • 3 супени лъжици мая
  • 1 чаена лъжица сол
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 190 градуса. Смесете карфиола с къри пудрата и две супени лъжици от зехтина. Разбъркайте добре, може и с ръце, докато се овкуси навсякъде. Разпръснете в тава за печене с хартия. Печете в загрята фурна, докато омекне и хване загар или за около 45 минути.
 
Междувременно загрейте останалата една лъжица зехтин в тиган на средна температура. Запържете лука, като разбърквате постоянно, докато омекне или около 5-6 минути.
 
Добавете печения карфиол в тигана към лука. Залейте с бульона, млякото от кашу, маята, солта. Разбъркайте и оставете да заври на средна към висока температура за няколко минути. Свалете от котлона. Пасирайте с пасатор или в блендер, докато се получи кремообразна смес.
 
Още рецепти вижте в Az-jenata.bg тук
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата