Продукти:
- 200 г лешников крем
- 100 г брашно
- 1 яйце
- лешници за украса
- течен шоколад за украса
Приготвяне:
Сложете в купа течния шоколад и го разбийте добре заедно с яйцето. След това пресейте брашното и го добавете към шоколадовата смес. Отново разбъркайте добре. От полученото тесто оформете топчета, като размерът зависи от вашите предпочитания. Сложете топчетата в тава върху хартия за печене.
С помощта на пръст направете във всяко едно от тях по една вдлъбнатина, която след изпичане на бисквитите ще напълните с течен шоколад и ще поставите по 1 лешник. Сладките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като изстинат може да ги напълните с течен шоколад или глазура за кексчета.