Продукти:
- 1 и ¼ чаши брашно
- 1 чаена лъжица канела
- ¼ чаена лъжица индийско орехче
- ¼ чаена лъжица джинджифил
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- ¼ чаша кафява захар
- ¼ чаена лъжица сол
- 2 чаши настъргани моркови
- 1 голямо яйце
- 1 чаша прясно мляко
- 2 супени лъжици масло, разтопено
- 2 чаени лъжици ванилов екстракт
- ¼ чаша орехи, натрошени
- ½ чаша крема сирене на стайна температура
- 2 супени лъжици бяла захар
- ¼ чаша сметана, сладкарска
Приготвяне:
В голяма купа пресейте брашното, канелата, индийското орехче, джинджифила, бакпулвера, кафявата захар, солта. Разбъркайте добре, за да се смесят. В друга голяма купа смесете морковите, яйцето, млякото, разтопеното масло и 1 лъжица от ванилията. Разбъркайте. Внимателно добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте, докато се смесят напълно. Накрая добавете счуканите орехи и разбъркайте. Загрейте голям незалепващ тиган. Намажете го с малко мазнина. Направете палачинките една по една или по 2-3 наведнъж, тъй като няма да се разстелят подобно на стандартните палачинки. Печете по 2-3 минути от всяка страна.
За топинга с крема сирене:
Разбийте крема сиренето, захарта и останалата лъжица ванилия с миксер. Добавете сметаната и разбивайте още 2-3 минути до пухкава смес. Сервирайте палачинките, обилно полети с топинга.