Продукти:
- 400 мл кондензирано мляко, подсладено
- 1 чаша прясно мляко, пълномаслено
- 1 чаша сладкарска сметана
- ¼ чаша сухо мляко
- ½ чаена лъжица кардамон
- ¼ чаена лъжица морска сол
- 1 щипка шафран
- ¼ чаша счукано кашу, печено
- ¼ чаша счукани шамфъстъци
- ¼ чаена лъжица бадемов екстракт
Приготвяне:
В тенджера на средна температура смесете кондензираното и обикновеното мляко, сухото мляко, сметаната, кардамона, морската сол и шафрана. Разбърквайте, докато се смесят добре. Намалете котлона на слабо и оставете сместа да се сгъсти леко. Внимавайте да не завира. Нека да се сгъстява за около 15 минути. Разбърквайте постоянно. След около 15 минути свалете от котлона и оставете да изстине. Прецедете сместа през фина цедка.
Разпределете сместа в малки силиконови кошнички за мъфини. Добавете към всяка от тях от натрошените ядки и бадемовия екстракт. Покрийте и приберете във фризер за през нощта. Сервирайте, като обърнете всяка кошничка в чинийка, така че да се получи нещо като замразен пудинг. Гарнирайте с още ядки по желание.