Продукти:
- 1,2 кг агнешка плешка
- Сол и черен пипер на вкус
- 1 супена лъжица зехтин
- 200 г синьо сирене
- 1 чаена лъжичка сушен розмарин, натрошен
- 6 бр. листа от градински чай, натрошени
- 1 чаена лъжица мащерка
- 2 супени лъжици галета
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Обтрийте месото с пипера и солта. Загрейте зехтина в дълбок тиган и запечатайте месото от всички страни до кафяво.
Натрошете сиренето с вилица. Смесете го с галетата и всички подправки, докато се смесят напълно. Извадете месото от тигана и го сложете в тава за печене. Изчакайте малко да изстине. След това с ръце го овкусете с получената смес с подправки и сирене.
Печете за 45 минути в загрята фурна. Оставете месото да си почине 5-6 минути преди сервиране.