Продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 малка тиквичка, нарязана
- ½ чаша грах, варен или замразен
- ½ чушка, нарязана
- 150 г чери домати
- 1 малък морков, нарязан
- 3 скилидки чесън, пресован
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 1 щипка италиански микс подправки
- 1 супена лъжица пресен босилек
- ½ чаша настърган пармезан
- 1 пакет паста
- Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете и запазете водата. В голям дълбок тиган сложете зехтина и маслото. Загрейте на средна към висока температура. След като се загрее добре, добавете зеленчуците и чесъна. Сотирайте, като разбърквате често за около 5 минути.
Добавете лимоновия сок, босилека и италианската подправка. Преди да сложите пастата, добавете малко от водата в тигана. Добавете и пастата. Преди да сервирате, добавете пармезана. Овкусете със сол и пипер.
Забележка: Тиквичката може да е предварително грилована по желание.