Продукти:
- ¾ чаша захар
- ½ чаша масло, меко
- 1 яйце
- 2 чаши брашно
- 2 чаени лъжици бакпулвер
- ½ чаена лъжица сол
- ½ чаша прясно мляко
- ½ чаена лъжица ванилов екстракт
- 1 и ½ чаши ягоди, нарязани
- 3 чаени лъжици захар
- ½ чаена лъжица канела
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Намажете форми за мъфини с малко олио. Покрийте с хартия. Разбийте ¾ от захарта с маслото до пухкава смес. Добавете яйцето и разбийте с миксера.
Пресейте брашното, бакпулвера и солта в купа. Добавете сухите съставки към мокрите и разбийте, докато се смесят добре. Добавете ваниловия екстракт. Разбийте. Добавете ягодите и внимателно разбъркайте с шпатула.
Разпределете сместа във формите за мъфини. Смесете 3 супени лъжици захар с канелата и поръсете мъфините отгоре. Печете в загрята фурна до суха клечка или докато центърът на мъфините бъде изцяло изпечен и сух, или около 20-25 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.