Продукти:
- 6 бр. листа от маруля, накъсани
- 1 щипка сол
- 2 чаени лъжици вода
- 1 чаена лъжица царевично нишесте
- ½ кг свинско филе, нарязано на кубчета или жулиени
- 1 чаена лъжица оризово вино (саке)
- ¼ чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици пилешки бульон
- 2 супени лъжици соев сос
- ½ чаена лъжица балсамико
- ½ чаена лъжица захар
- 3 и ½ супени лъжици олио
- 1 супена лъжица чушки, нарязани
- 2 чаени лъжици сос чили
- 3 стръка пресен лук, нарязан
- 2 скилидки чесън, пресован
- Пресен корен джинджифил (колкото палец)
Приготвяне:
Обелете и нарежете джинджифила на тънки жулиени. Нарежете месото и зеленчуците. Поръсете накъсаната маруля с малко сол в купа. Разбъркайте и оставете настрана. Смесете водата с нишестето. Разбъркайте добре до получаване на гладка паста. Прехвърлете половината от нишестето в по-голяма купа. Добавете в него нарязаното месо, оризовото вино и ¼ чаена лъжица сол. Разбъркайте добре и оставете да постои в маринатата за 10 минути.
Разбъркайте останалото нишесте с бульона, соевия сос, оцета и захарта в друга купа. Загрейте олиото в дълбок тиган на висока температура. Добавете в него месото заедно с маринатата. Гответе с разбъркване около 3-4 минути. Добавете чушките и чили соса. Гответе, докато олиото почервенее или около една минута. Прибавете пресния лук, чесъна, джинджифила и гответе, докато станат леко прозрачни или още минута-две. Накрая добавете марулята и сотирайте за 2 минути с разбъркване. Накрая залейте със соса и гответе още 3 минути, докато се сгъсти леко.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.