Продукти:
- 2 големи ябълки
- 250 г брашно
- 120 г масло
- 220 г захар
- 160 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3 прахчета ванилия
- канела на прах на вкус
Приготвяне:
Обелете и нарежете ябълките на малки кубчета. В купа с помощта на миксер разбийте захарта и яйцата до получаването на пухкава смес. След това добавете разтопеното масло, но да не бъде вряло. Брашното и бакпулвера се пресяват заедно и също се прибавят. Накрая добавете млякото и ароматите. След като се получи гладка смес може да сложите ябълките и да разбъркайте добре с шпатула.
Намазнете форма за печене с незалепващо покритие и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути. След това намалете фурната на 160 и печете още 10-15 минути.
Охладеният кекс се поръсва с пудра захар. Може да сервирате със сладолед, любимото ви сладко от ябълки или друго, ванилов сос.