Продукти:
- ¼ чаша лимонов сок
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 чаена лъжица дижонска горчица
- 2 скилидки чесън, пресован
- ¼ чаена лъжица сол
- 1/8 чаена лъжица черен пипер
- 4 бр. пилешки бутчета
- 4 резена лимон
Приготвяне:
Разбъркайте лимоновия сок, зехтина, горчицата, чесъна, солта и пипера в купа. Поставете бутчетата в маринатата. Оваляйте добре и покрийте с капак. Охладете в хладилник за поне 2 часа.
Загрейте еърфрайъра на 175 градуса. Извадете пилето от маринатата и отцедете. Поставете бутчетата в кошницата на еърфрайъра. Гответе, докато месото порозовее и започне да се отделя от кокала. Ще отнеме около 25-30 минути.