Продукти:
- 2 чаши ориз жасмин
- 1 л вода
- ¼ чаша червена паста къри
- 400 мл кокосово мляко
- 2 бр. пилешки гърди, нарязани на ивици
- 3 супени лъжици рибен сос
- ¼ чаша бяла захар
- 1 и ½ чаши бамбукови кълнове
- ½ червена чушка на жулиени
- ½ зелена чушка на жулиени
- ½ глава лук, нарязан
- 1 чаша нарязан ананас от консерва, отцеден
Приготвяне:
Сложете водата и ориза в тенджера на котлона. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри под капак за 25 минути.
В купа смесете къри пастата с половината от кокосовото мляко. Разбийте с телена бъркалка. Прехвърлете ги в дълбок тиган. Добавете останалото кокосово мляко, пилето, рибения сос, захарта и кълновете. Оставете да започне да ври и гответе около 15 минути с разбъркване.
Отделно смесете двете чушки и лука. Добавете ги в тигана. Продължете да готвите с разбъркване за 10 минути, докато зеленчуците омекнат, а пилешкото се запържи и сготви добре. Свалете от огъня. Добавете ананаса, разбъркайте. Сервирайте върху канапе от ориза.