Продукти:
- 1 кг свински пържоли
- 300 г гъби
- 6-7 кисели краставички
- олио
- Продукти за соса Зингара:
- 1 ½ супена лъжица брашно
- 1 кг доматен сос
- 3-4 дафинови листа
- 200 г бяло вино
- 700 г вода
- 7-8 зрънца пипер
Приготвяне:
Пържолите се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се добре в брашно. Запечатват се до златисто в тенджера с олио. След изваждането на пържолите олиото се запазва, защото ще бъде нужно за други стъпки от рецептата.
Гъбите и киселите краставички се нарязват на тънки ивици и се запържват в използваното олио. В тава се поставят запечатаните пържоли и върху тях се слагат вече изпържените гъби и кисели краставички.
Приготвяне на соса:
В тенджерата с олиото от пържолите се запържва брашното. След това се поставя доматения сос, бялото вино, пипера на зърна, дафиновите листа и водата. Оставя се да заври.
С получения сос се заливат равномерно пържолите. Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в предварително загрята фурна на 200 градуса. Продуктите се оставят да се задушат така поне 1 час, след което фолиото се маха и пържолите се пекат за още около 20 минути.
Когато станат готови се вадят от фурната и са готови за консумация.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.