Продукти:
- 120 г колбас по избор, ситно нарязан
- 2 чаши брашно
- 1 и ¾ чаени лъжици бакпулвер
- ¼ чаена лъжица сода
- 1 и ¼ чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица прясна мащерка, нарязана
- ¼ чаена лъжица червен пипер
- 6 супени лъжици студено масло на кубчета
- 85 г сирене грюер, настъргано (или пармезан)
- 1 и ¼ чаши мътеница
Приготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. Постелете хартия за печене в тава. В голяма купа пресейте брашното, содата, бакпулвера, солта, добавете мащерката и пипера. Разбъркайте. Добавете маслото и с ръце размачкайте, докато се получат трохи. Добавете колбаса и настърганото сирене.
Добавете мътеницата. Омесете меко тесто. С помощта на лъжица разпределете едрите бисквити върху хартията в тавата. Печете в загрята фурна за около 25 минути. Оставете да изстинат върху решетка поне 10 минути, преди да сервирате.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg