Продукти:
За крамбъла:
- 1 и ½ чаши пекан, нарязани
- 1/3 чаша захар
- 1/3 чаша кафява захар
- 1 чаена лъжица канела
- 1 щипка сол
- 3 супени лъжици разтопено масло
За кекса:
- 1 и ½ чаши брашно
- ½ чаена лъжица сол
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- ¾ чаена лъжица сода
- ½ чаша масло
- 1 чаша захар
- 2 големи яйца
- 1 и ½ чаена лъжица ванилия
- 1 чаша заквасена сметана
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете форма за кекс с малко мазнина. Смесете пеканите, 1/3 чаша бяла захар, кафявата захар, канелата, солта и разтопеното масло. Трябва да се получи груба трошлива смес.
В отделна купа смесете брашното, солта, бакпулвера и содата за кекса. В трета купа смесете маслото, 1 чаша захар и разбъркайте с шпатула, докато се разтворят и смесят. Добавете 1 яйце и разбийте до гладкост. Добавете другото яйце и отново разбийте. Добавете ванилията и сметаната. Разбийте с миксера.
Добавете сухите съставки за кекса. Разбийте с миксера до хомогенна смес. Излейте половината от тестото в подготвената тава. Отгоре добавете половината от крамбъл сместа. След това излейте останалото тесто, а върху него останалия крамбъл.
Печете в загрята фурна за 35 минути или до златисто. Охладете напълно, преди да нарежете и сервирате.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.