Продукти:
- 200 г пилешки воденички
- 200 г пилешки черен дроб, изплакнат и почистен
- 1 супена лъжица олио
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 3 скилидки чесън, пресован
- 2 чаши ориз
- 4 чаши пилешки бульон
- Сол на вкус
- ½ чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаена лъжица лют червен пипер
- 1 чаша пресен лук, ситно нарязан
Приготвяне:
В кухненски робот смелете воденичките с черния дроб. Загрейте олиото в голям тиган. Сотирайте лука в него. Добавете воденичките и черния дроб, като разбърквате постоянно, докато месото покафенее за около 5 минути. Добавете чесъна, гответе с разбъркване за още 3 минути.
Добавете ориза и разбъркайте, докато се покрие добре с олиото. Прибавете бульона, солта, пипера и лютия червен пипер. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 20 минути, докато оризът абсорбира цялата течност. Накрая поръсете с пресния лук и сервирайте.
Още рецепти може да намерите кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.