Продукти:
- 400 г леща
- 4-5 пилешки бутчета
- 2 глави нарязан лук
- 1 голям домат, нарязан, без люспите
- 4-5 скилидки нарязан чесън
- 1-2 нарязани моркова
- няколко стръка нарязан кориандър
- 1 ч. л. кимион
- 1/4 ч. л. риган
- сол на вкус
- лют червен пипер на вкус – по желание
Приготвяне:
В подходяща тенджера сложете пилешкото месо да се вари с достатъчно вода, за да го покрие добре, като от време на време отстранявайте пяната, която се отделя. Когато месото е готово го извадете и нарежете на парченца с размер, който да е подходящ за супа. Върнете го в бульона и добавете лещата, заедно с останалите съставки. При нужда долейте малко вода. Варете, докато лещата се сготви.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.