Продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 6 и 1/2 супени лъжици натурално какао на прах
- 1 и ¾ чаени лъжички бакпулвер
- 1 ч.ч захар
- ¾ ч.ч. вода на стайна температура
- 6 с.л. олио
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 голямо яйце
- 1 яйчен жълтък
- 100 г нарязан шоколад по ваш избор
Приготвяне:
В подходяща купа пресейте заедно брашното, какаото и бакпулвера. Отделно с помощта на миксер разбийте добре яйцето, жълтъка, захарта, водата, олиото, ванилията. Добавете към течните съставки сухите и отново разбийте, за да се получи гладко тесто. Накрая сложете начупения шоколад и разбъркайте с шпатула. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути или до готовност. Когато изстине може да се поръси с пудра захар. Ако тестото за кекса стане твърде гъсто – регулирайте течните съставки.
Още рецепти може да намерите в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.