Продукти:
- 400 г къса паста, може и трофие
- 400 г сирене горгонзола
- 200 мл течна сметана за готвене
- 100 г счукани орехи
- мащерка на вкус
- черен пипер на вкус
- сол, на вкус, ако е необходимо
Приготвяне:
Сварете пастата според инструкциите на опаковката. В тиган на слаб огън сложете сметаната. Сиренето се нарязва на малки парчета и се добавя към нея. Овкусете със смлян черен пипер, малко листенца мащерка. Разбъркайте, за да се разтопи сиренето. Готовата паста се слага в тигана и се добавят натрошените ядки. Всичко се разбърква много добре. След 1-2 минути най-много може да сервирате пастата.
Повече рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.