Продукти:
- 5 с.л. (20 г) овесено брашно
- 2 белтъка
- 2 с.л. кисело мляко
- 2 ч.л. натурално какао на прах
- 1 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. мед
- За пълнежа:
- сладко по ваш избор
- За глазурата:
- 120 г разтопен шоколад по ваш избор
Приготвяне:
В купа разбийте белтъците. След това добавете към тях киселото мляко и меда. Отново разбъркайте. Следва да сложите овесеното брашно, какаото и бакпулвера. Разбъркайте добре, за да не стане тестото на бучки. В голям и добре загрят тиган разтопете масло. Внимателно изсипете тестото. Покрийте с капак и гответе около 10 минути. След това внимателно обърнете палачинката от другата страна и отново гответе около 10 минути. След като палачинката е изпечена, сложете я в чиния и я разрежете с нож наполовина, така че да имате две еднакви кръгли части. Намажете едната част хубаво със сладко по ваш избор и сложете върху нея другата. Разтопете шоколада и залейте с него. Украсете по ваш избор.
Още рецепти може да намерите в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.