Продукти:
- 1 кг крема сирене
- 250 г кристална захар
- 1 ч.л. екстракт от ванилия
- 400 мл течна сметана за готвене
- 5 яйца
- 50 г брашно
- 50 г нишесте
Приготвяне:
В купа разбийте с миксер крема сиренето, ванилията и захарта. След това добавете яйцата едно по едно и сметаната. Накрая сложете пресятото брашно и нишестето, което също трябва да мине през сито/цедка. В подходяща тавичка сложете два листа хартия за печене и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 75 минути и още 15 минути на 200 градуса. След като чийзкейкът е изпечен, оставете го да се охлади напълно и го сложете в хладилник, за да стегне преди сервиране.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.