Продукти:
- 500 г наденица, нарязана
- 1 глава лук, нарязана
- 2 чушки (1 червена и 1 зелена), нарязани
- 1 люта чушка, нарязана (по желание)
- 2 чаши вода
- 2 кубчета пилешки бульон
- 1 супена лъжица чесън на гранули
- 1 супена лъжица микс подправки по избор
- 1 чаена лъжица червен пипер
- 1 дафинов лист
- 300 г домати от консерва
- 1 голяма консерва боб, отцеден
- Сол на вкус
- 3 чаши сварен ориз
Приготвяне:
Смесете нарязаната наденица, половината от лука, чушките, водата, кубчетата бульон, чесъна и другите подправки. Сложете всичко в дълбока тенджера, добавете дафиновия лист и оставете да заври, като разбърквате от време на време. Варете за около 20 минути, докато течността се редуцира леко.
Смесете боба, доматите, останалия лук и ги добавете в тенджерата. Овкусете със сол на вкус. Разбъркайте и оставете отново да заври. След около 20 минути ще се сгъсти леко. Свалете от котлона и извадете дафиновия лист.
Сложете сварения ориз в плато и го използвайте като канапе. Върху него подредете гъстия топинг с боб, наденица и зеленчуци.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.