IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Виенски шницели

Вкусно хапване

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Продукти:

  • 4 големи свински пържоли от филе, начукани
  • 1 чаена лъжица сол
  • ½ чаена лъжица черен пипер
  • ¼ чаша брашно
  • ½ чаена лъжица чеснов прах
  • ½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
  • 2 големи яйца
  • ¼ чаша прясно мляко
  • 1 и ½ чаша галета
  • 6 супени лъжици олио
  • 1 супени лъжици масло, разтопено
  • Прясна мащерка за гарниране
  • Резени лимон за изстискване

Приготвяне:

Поставете шницелите между два листа найлоново фолио върху дъска и ги начукайте на тънко. Прехвърлете ги в чиния. Поръсете с малко сол и пипер, втрийте подправките. Отделно смесете брашното, чесновия и лучения прах, остатъка от солта и пипера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с млякото. В още една отделна купа поставете галетата.

Потопете месото първо в брашнената смес, после в яйчената, накрая в галетата. Повторете това с всички шницели, докато се покрият напълно. Приберете ги в хладилник за 15 минути.

Загрейте олиото с маслото в голям тиган. Пържете шницелите на средна към висока температура по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за още 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги от фурната и ги подредете върху хартия за няколко минути да се отцедят, преди да поръсите с мащерка и да сервирате. Поднесете с лимон.

Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата