Продукти:
- 4 големи свински пържоли от филе, начукани
- 1 чаена лъжица сол
- ½ чаена лъжица черен пипер
- ¼ чаша брашно
- ½ чаена лъжица чеснов прах
- ½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
- 2 големи яйца
- ¼ чаша прясно мляко
- 1 и ½ чаша галета
- 6 супени лъжици олио
- 1 супени лъжици масло, разтопено
- Прясна мащерка за гарниране
- Резени лимон за изстискване
Приготвяне:
Поставете шницелите между два листа найлоново фолио върху дъска и ги начукайте на тънко. Прехвърлете ги в чиния. Поръсете с малко сол и пипер, втрийте подправките. Отделно смесете брашното, чесновия и лучения прах, остатъка от солта и пипера. Разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата с млякото. В още една отделна купа поставете галетата.
Потопете месото първо в брашнената смес, после в яйчената, накрая в галетата. Повторете това с всички шницели, докато се покрият напълно. Приберете ги в хладилник за 15 минути.
Загрейте олиото с маслото в голям тиган. Пържете шницелите на средна към висока температура по 3-4 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете ги в тава за печене. Печете за още 30 минути в загрята на 200 градуса фурна. Извадете ги от фурната и ги подредете върху хартия за няколко минути да се отцедят, преди да поръсите с мащерка и да сервирате. Поднесете с лимон.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg