Продукти:
- 2 чаши брашно
- 1 чаена лъжица бакпулвер
- 1 чаена лъжица сода
- 1 чаена лъжица сол
- 3 узрели банана
- 1 супена лъжица прясно мляко
- 1 чаена лъжица канела
- 1 чаша захар
- ½ чаша меко масло
- 2 големи яйца
- 1 чаша шоколадови капки
Приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Намажете форма за печене с малко мазнина. Смесете брашното, бакпулвера, содата, солта. Разбъркайте с телена бъркалка. Добавете намачканите банани, канелата и млякото. Разбийте. Отделно разбийте маслото със захарта до пухкава смес. Едно по едно добавете яйцата и разбивайте.
Добавете към сместа с бананите. Разбийте. Добавете мокрите съставки към сухите и разбийте с миксера до гладка смес. Излейте тестото в подготвената форма за печене. Добавете шоколадовите капки и разбъркайте с лъжица тестото както е във формата. Печете в загрятата фурна за около 70 минути или до златисто. Оставете да изстине върху решетка за поне 30 минути, преди да нарежете и сервирате.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.