Продукти:
- 2 големи яйца
- 300 мл прясно мляко или ядково
- 3 супени лъжици разтопено масло/олио
- 160 г брашно от амарант
- щипка сол
- 2 чаени лъжички бакпулвер
- 2 супени лъжици кристална захар
- канела на вкус – по желание
Приготвяне:
В купа разбийте яйцата, захарта и млякото добре, след което добавете маслото. Комбинирайте сухите съставки и малко по малко, разбивайки с миксер, ги добавете към течните. Оставете сместа да си „почине“ за няколко минути, така и ще се сгъсти леко. Загрейте тиган и разтопете бучка масло. Оформете малки палачинки, които запечете от двете страни до златистокафяво. Сервирайте ги, както обичате да хапвате палачинки.
Още рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.